Pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine DarilnaKošarica

Upravitelj

DarilnaKošarica.si (v nadaljevanju "spletna trgovina") je spletna stran, katere lastnik in upravitelj je podjetje Rosidd, d.o.o. (v nadaljevanju "ponudnik").

Ob prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec (v nadaljevanju "uporabnik") pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine , pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom.

Pogoji sodelovanja

Z uporabo te spletne strani se uporabnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Uporabnik je obvezan vnašati samo točne, resnične in ažurne podatke. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcov in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja Rosidd,d.o.o.

Spletni katalog, artikli in cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa s potrebnimi podatki.
Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Komunikacija in elektronska obvestila

Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnika pokliče na njegovo telefonsko številko, v primeru, da je to potrebno za izvedbo naročila ali reševanje težav v povezavi z uporabnikom.

Ponudnik si pridržuje pravico uporabnike po e-pošti obveščati o novostih povezanih s ponudbo ali delovanjem spletne trgovine, vendar le v primeru, da temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Uporabnik se lahko kadarkoli prijavi ali odjavi od prejemanja e-obvestil na spletni strani (po prijavi v sistem), v rubriki Račun > e-novice.

Naročilo blaga

Željeno blago uporabnik naroči elektronsko preko spletnega kataloga oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova: ksenija@darilnakosarica.si, ali preko telefona na podlagi cenika. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu bodo shranjeni pri ponudniku. Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali z uporabo spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite telefonsko (med delovnim časom) ali pa pošljete po elektronski pošti, v roku dveh ur od oddaje naročila.

Koraki nakupa iz košarice:

Uporabnik v košarici izbere količino artiklov katere želi naročiti, ter jih potrdi s klikom na gumb "na blagajno"
Uporabnik nato izbere naslov plačnika
Uporabnik izbere naslov in način dostave
Uporabnik izbere način plačila izbranega blaga
Uporabnik potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila
Uporabnik še zadnjič pred oddajo pregleda naročilo in ga potrdi s klikom na gumb "Potrdi naročilo".
Po zadnjem koraku je naročilo zaključeno in oddano. Po oddaji naročila dobi uporabnik elektronsko sporočilo s potrditvijo in podatki o naročilu.

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

Najkasneje v roku 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poizkusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "Naročilo potrjeno" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Status naročila

Uporabnik si lahko kadarkoli ogleda status svojih oddanih naročil, po prijavi v spletno trgovino, v rubriki Račun > Zgodovina naročil.

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku dveh ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.

Dobava / dostava blaga

Aktualne informacije o dostavi blaga se nahajajo na spletni strani v rubriki Informacije > Dostava.

Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom, morebitnimi navodili in garancijskim listom. 
Kupcu naročeno blago dostavi ponudnikov izbrani servis za dostavo.

Cena dostave

Vsi stroški dostave ter stroški pakiranja se že obračunajo v postopku nakupovanja in se izpišejo v naročilnici/računu.

Aktualni cenik dostave se nahaja na spletni strani v rubriki Informacije > Dostava.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima po zakonu pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe ali naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Mi smo ta rok podaljšali še za 15 dni, tako da imate kar 30 dni, da nam v kolikor z izdelkom niste zadovoljni le tega vrnete. Kupec lahko o namenu vračila blaga ponudnika obvesti preko spletnega obrazca (ta se nahaja v Skrb za stranke > Vračila), preko elektronske pošte ali preko telefona. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago mora kupec vrniti prodajalcu najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in ga poslati prodajalcu. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! 

Vračilo kupnine

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino na kupčev TRR.

Izdaja računa, sklenitev pogodbe in plačilo blaga

Podjetje Rosidd,d.o.o. izda račun za naročeno blago, kupcu ob dobavi blaga poleg priloženega računa dostavi še ostalo potrebno dokumentacijo. Naročeno blago, ki je na zalogi kupec plača ob dostavi (po povzetju). Naročeno blago je v lasti podjetja Rosidd,d.o.o. do plačila celotne kupnine.

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

  1. Z gotovino po povzetju
  2. Plačilo na tekoči račun spletne trgovine (plačilo po predračunu)

Cene in njihova veljavnost

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravno obvestilo

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.avtotrgovina.com, so last podjetja Rosidd, d.o.o. in dobaviteljev in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo biti ohranjena vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Podjetje Rosidd,d.o.o. se bo trudilo, da bodo spletne vsebine točne in ažurne in ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti podjetje Rosidd,d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si podjetje Rosidd,d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb vsebin brez predhodnega opozorila.

Pravno varstvo

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji. 

Pomoč uporabnikom

Za vprašanja glede plačil, artiklov, reklamacij ter glede same trgovine nas lahko kontaktirate kadarkoli preko e-pošte, med delovnim časom pa tudi na naši telefonski številki.

Email: ksenija@darilnakosarica.si
Telefon: 041 / 795 504

© Vse pravice pridržane! · Rosidd d.o.o. - Obišči nas na Facebooku - O nas - Kontakt - Pogoji poslovanja - Piškotki in zasebnost